woensdag 17 november 2010

Ga eens echt werken

Het was te verwachten na Hero Brinkman (gaf een barkeeperer een klap/duw) Dion Graus (is aangifte tegen gedaan door een tweetal vrouwen) en Lucassen (ontucht en boetes wegens hinderlijk volgen) dat het Nederlandse journaille en masse het verleden van PVV kamerleden induikt. Het is een drukte van jewelste op de Nederlandse redacties. Men zit uren aan de telefoon, emails worden verzonden en de servers draaien door vanwege het gesurf op het www. Natuurlijk staat een bezoekje tussen de middag of aan het einde van de dag aan Nieuwspoort ook op het menu.


Nieuwspoort is een sociĆ«teit in Den Haag waar politiek, voorlichters en journalisten elkaar ontmoeten. Binnen de muren van Nieuwspoort geldt de Nieuwspoort code. Wat een journalist daar hoort is vertrouwelijk en staat niet de volgende dag op de voorpagina. Wat niet wil zeggen dat de sappige roddel die een journalist daar tot zich krijgt niet verder onderzocht kan of mag worden. 


Oude werkgevers worden lastig gevallen, scholen en oud leerkrachten opgespoord. Vriend en vijand wordt benaderd. Het zal me niets verbazen dat we te horen krijgen dat vuilnis is doorzocht. Alles voor de scoop tenslotte. En ja hoor de scoop is er.  Als tiener heeft dit kamerlid een akkefietje gehad met een medeturner. Fraai? Nee niet echt. Maar het viel blijkbaar allemaal nog al mee. Tenslotte is er geen aangifte gedaan. Het zou me niets verbazen als de beide tieners een week later na de turntraining gewoon gezellig samen een biertje hebben gedronken.
Dat de man in kwestie toen dit gebeurde een tiener was staat in een bijzin vermeld. De wel ingelichte bronnen weten te vertellen dat er wel vaker sprake was van agressief gedrag. Tsja, daar hebben tiener jongetjes wel meer last van onderling. Iets met testosteron enzo.


Ik verwacht morgen dan ook voorpagina nieuws over wildplassen, appels jatten en in de hoek gezet zijn op de basisschool. Daarnaast uitgebreide reportages over belletje trekken, het verstoren van de rust tijdens luilak. Het zingen van beledigende liedjes op 11 november. En laten we vooral het doktertje spelen in groep 1 van de basisschool niet vergeten. 


Het worden verheffende weken in de Nederlandse media.

1 opmerking:

  1. Doktertje spelen in groep 1 van de basisschool is the root of all evil! Moet natuurlijk bij de wortel worden uitgeroeid. Gelukkig is in Doetinchem onlangs een voorbeeld project van start gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen