maandag 3 januari 2011

Nuance

Vandaag een blog van @WytzeVisser, die mij toestemming gaf om deze prachtige tekst hier te publiceren. Het verwoord perfect mijn wens voor 2011


Beste Nuance. Je zit in het verdomhoekje. Je riekt naar van-alles-niks. Lak noch smak. Hebt geen gevoel voor de tijdsgeest. En wordt beschouwd als uitweg naar stilstand.

Wie communiceert houdt niet meer van jou. Zoekt per definitie de grens op van wat mag. Wat kan. En gaat er lekker overheen. Dat is immers duidelijk. Valt veel meer op. Overtuigt. Verkoopt. Denken we. Want jij bent moeilijk gedoe, Nuance.

Daarom schreeuwen we wat af. Ongenuanceerd. In voetbalstadions. Op tv. Op internet. In het parlement. Op alle plekken die zo graag ruimte geven aan Luid, Groot, Veel. Op elke plaats waar geschreeuw beter betaalt dan jij.

Vecht terug, Nuance. Vecht terug. Want de wereld is niet zwart-wit. En aan jou om te bewijzen dat ze ook niet grijs is. Vind de geest, de vorm, de woorden waarmee je kleur geeft aan de mening. Dring de schreeuw om de schreeuw terug. Zingend. Fluisterend. Desnoods in stilte. Maar hoe dan ook, laat ons alsjeblieft lachen in 2011.

6 opmerkingen:

  1. Mooi! En hou vol. Ooit gaat de nuance weer de boventoon voeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nuance of hypocriet

    Prachtig hoor, zo'n blog over nuance.

    Ben je ook zo genuanceerd als je over mij blogt?

    Mijn mening: je bent een ongenuanceerde hypocriete hoer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste @sytze63

    Dit is een bijdrage van @wytzevisser waar ik het zeer mee eens ben. Dat dan weer wel. Maar bedankt voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nuanc'eer', wat valt hier aan toe te voegen...

    BeantwoordenVerwijderen